dimecres, 14 de setembre del 2011

Aquells meravellosos anys, per Casa Tarradellas


Fa un parell de dies que es va estrenar a la TV. No és l'anunci d'una sèrie, ni és un anunci de roba ni és l'anunci de "la vuelta al cole del Corte Inglés". És el nou anunci de Pizza Casa Tarradellas:

3 minuts d'anunci en els que Casa Tarradellas ens explica d'una forma molt alegre la importància de les tradicions i de la família. Que la vida a la ciutat i les noves tecnologies estan molt bé, però que no oblidem l'aire lliure, la bellesa de la natura i les moltes coses que podem aprendre dels avis. I això, tots aquells que durant la nostra infància hem passat els estius a la casa del poble, ho sabem molt bé.
És un anunci alegre, optimista i amb força càrrega emocional, en bona part gràcies a la cançó que acompanya el spot: “Share Love”, la canta l’Alexia Hampartzoumian Ramio i està feta exclusivament per a aquest anunci.
Ha tingut molt èxit a Twitter i Casa Tarradellas va ser Trending Topic. Es podien llegir opinions de tot tipus. Molts, potser els més nostàlgics, han quedat encantats i emocionats. A molts d'altres, tot i la seva durada, els ha semblat un bon anunci, ben fet i emotiu. Molts altres comenten haver-se sorprès al veure que al final es tractava d'un anunci de pizza, mentre que a molts altres els ha semblat una història massa ensucrada.
Molts twittaires es preguntaven també en quin moment de l'anunci apareixeria una Estrella Damm. Recordeu l'anunci fet a Formentera l'any 2009? Canviant el fons i els personatges, el format i la manera d'explicar són molt molt semblants.
A principis d’aquest mes es celebrava a Vitòria el Branducers, el primer fòrum sobre branded content a Espanya, per debatre sobre l’evolució de la comunicació publicitària, dels continguts de marca i de les autèntiques relacions amb els consumidors. En un moment en el que s'està plantejant si la publicitat entesa com a publicitat tradicional està perdent importància o no, si és encara realment efectiva, en un moment en el que s'està posant en dubte la capacitat de les marques per re-enfocar-se, canviar de direcció i apostar pels nous formats, apareix un anunci televisiu de 3 minuts i revoluciona Twitter. Per què? Perquè ens agrada que ens expliquin una història, amb un principi i un final i sentir-nos-hi identificats. Ens agrada emocionar-nos i si pot ser compartir-ho, i tant si ens ha agradat l’anunci o no, no hem pogut evitar voler saber què és allò del que tothom parla i dir la nostra.
Segurament per aquest motiu, Casa Tarradellas ha acompanyat la nova campanya amb l'entrada de la marca a Youtube, Facebook i Twitter des de principis de Setembre, on fins ara no hi tenien cap presència i on han expressat en diverses ocasions que tenen la voluntat d'escoltar, compartir, innovar i aprendre dels consumidors. Molta feina per davant. Telepizza, per exemple, compta amb gairebé 250.000 fans a Facebook.
Ahir li vaig preguntar a una persona molt propera a mi si li havia agradat l’anunci. La seva resposta:
Si, però no per veure’l massa sovint.
És adequat un anunci de 3 minuts de durada per la TV? Sabent, a més, que a no tardar massa vindran les corresponents versions de 30”, es convertirà en un spot més? D’aquells que, com la majoria, ens cansem de veure i pels quals canviem de canal? Serà efectiu? Són efectius els anuncis que veiem cada dia a la tele?
El que no es pot negar és que de moment la marca ha obtingut un feedback força positiu a través de les xarxes socials, cosa que no és fàcil venint d’un escenari tan saturat. 
Vosaltres què en penseu?
Meri.

També podeu llegir aquest post al meu bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...