dimarts, 8 de novembre del 2011

Twitter per a escèptics


Twitter va veure la llum l'any 2006 i es podria dir que és la xarxa social que més ha canviat la nostra manera de comunicar-nos durant els últims anys.
És la xarxa social que ha experimentat un major creixement entre els anys 2010 i 2011. A setembre de 2011 tenia 200 milions d'usuaris registrats, dels quals uns 50 milions s'hi connecten diàriament. Al febrer de 2011 es publicaven 110 milions de tweets diaris, al juny ja n'eren 200 milions i actualment es publiquen 250 milions de tweets al dia. Durant 5 dies es publiquen 1.000 milions de tweets.

Unes xifres astronòmiques. No obstant, quasi la meitat dels comptes de Twitter queden inactius i alguns estudis revelen que només uns 20.000 usuaris generen el 50% del contingut que es publica a Twitter. Què fa que més de la meitat dels usuaris no participi o no utilitzi gens el seu compte un cop obert?
Les xifres que comentaré a continuació estan extretes d'un estudi realitzat al 2010 per Madrid Network sobre l'impacte de Twitter en la generació i difusió de l’ innovació. Podeu veure l’estudi complet aquí.
No sé si us passa a vosaltres també, però quan parlo de Twitter amb moltes persones del meu entorn, la conversa es pot resumir en:
- No tens Twitter?
- No, és que twitter jo... Seguit de mil excuses varies.
Escèptics, esteu atents!

Excusa número 1: No tinc Twitter perquè els meus amics no en tenen
Bé! Ja és hora de sortir de la closca i conèixer gent nova! Els teus amics segur que són genials, però pel món també volten persones molt interessants.
Un 81,6 % segueix a gent amb la que no té cap contacte directe. Cada usuari segueix de mitjana a 222 comptes i és seguit per 389.
Un 44% dels enquestats en l'estudi creu que Twitter és una eina molt bona per conèixer gent amb idees o projectes interessants i un 32% creu que és una eina bona o molt bona per fer contactes a nivell professional.
Una foto i una bio són fonamentals a l'hora de crear una bona primera impressió.

Excusa número 2: Tinc Twitter, però no sé quin ús donar-li
Aquest és segurament el gran motiu pel qual molts dels comptes queden inactius. Si bé és cert que l'ideal seria obrir-se un compte de Twitter amb un objectiu clar, el més normal és que al principi només es tingui la intenció de provar-lo i veure com és.

El 57% dels enquestats assegura utilitzar Twitter tant per temes personals com per temes professionals i un 54% creu que és una eina excel·lent per estar al dia del que passa a internet. Un 62% comparteix links que considera interessants, un 41% intercanvia de tant en tant opinions amb altres usuaris i un 42% twitteja idees i reflexions. Un 40% explica a vegades les seves experiències de compra i de consum. Dades especialment interessants per les empreses.
Tens Twitter però et sents com un pop en un garatge? Segur que tens moltes ganes d'aprendre i també moltes coses a dir. Poc a poc aniràs agafant ritme i trobaràs el teu lloc dins la xarxa social.

Excusa número 3: No m'agrada, només s'hi publiquen tonteries
La qualitat de la teva experiència a Twitter millorarà o no en funció de la gent a la que segueixis. Si segueixes a persones que segons el teu criteri només piulen tonteries, evidentment només llegiràs tonteries. Pot ser que no t'agradi, però no pel fet de que s'hi publiquin tonteries, ja que els continguts els tries tu.
Un 84% dels enquestats consulta la pàgina de Twitter dels usuaris abans de decidir si seguir-los o no. Els aspectes que més valoren a l'hora de seguir algú són l'interés dels últims tweets, el seu bloc o pàgina web i l'afinitat professional.


Excusa número 4: No tinc temps. Ja tinc Facebook
L'etern Facebook vs Twitter. Les dos xarxes socials són completament diferents i no tenen perquè ser excloents.
La gran majoria dels usuaris de twitter enquestats, forma part d'altres xarxes socials. Un 93% té un compte de Facebook i un 60% també pertany a LinkedIn, la xarxa social de caire més professional. A més a més, gairebé un 75% dels usuaris tenen un bloc.


Excusa número 5: És molt complicat
Complicat? Potser pels teus avis, deixant de banda els més moderns, que s'animen amb tot. Simplement és diferent a tot el que hi havia fins ara. Si no te'n surts, a internet hi ha moltes guies i consells i segur que coneixes algú que et pot donar un cop de mà. Una mica d'iniciativa!



Escèptics, ja no teniu excusa per desconfiar de Twitter. Us ho diu una que amb coneixement de causa creu sincerament que si s'utilitza bé, Twitter és una molt bona eina per enriquir-se tant personalment com professionalment.



També podeu llegir aquest post al meu bloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...