dimecres, 23 de novembre del 2011

Xerrada d'Alex Cabré a Mercadotècnia II

El dimarts 22 de novembre, per la tarda, l'amic Alex Cabré (Winc) ha estat fent una xerrada molt interessant als alumnes de Mercadotècnia II del curs 2011-2012 (segurament el darrer curs d'aquesta assignatura dins del 2n cicle d'ITM).

Ha fet una magnífica intervenció sobre Brand Management, la seva àrea de treball, i hi ha afegit un ingredient molt interessant i útil pels alumnes, com és parlar dels nous espais de feina per a nous professionals com ara ells apunt de sortir de l'acadèmia.

L'Alex Cabré en un moment de la seva xerrada.

Ens ha fet un petit resum dels continguts de la seva xerrada, dient-nos que parlaria de: Qui?, A qui? i Com?; per l'establiment de plans estratègics de marca. Abans però ens ha fet un petit repàs, al llarg del temps, d'allò Què s'enten per una marca? i Què és una marca forta?, així com també ha volgut trencar uns quants convencionalismes, com per exemple: Les marques es construeixen amb publicitat.

Un cop preparat el terreny ha començat a parlar del "Qui?", referint-se als anunciants. En aquest primer punt ha volgut destacar la feina feta per democratitzar el màrqueting per a què totes les empreses, siguin de la dimensió que siguin puguin fer màrqueting i crear marques. Ha fet referència al seu projecte "Màrqueting Democràtic", desenvolupat conjuntament amb el seu soci a Winc, el Guillermo Martorell, amb qui ja porta col·laborant des del 2006. En aquest apartat també ha volgut aprofitar per parlar de marca personal, i la importància de potenciar la marca a qualsevol nivell.

A continuació amb l' "A qui?" s'ha focalitzat amb la comunicació interna i un altre projecte d'ells anomenat "InBranding", per parlar dels consumidors i de com sovint les empreses obliden els seus primers grans consumidors, els treballadors i col·laboradors, és a dir el seu públic intern.

Per últim, quan s'ha referit al "Com?", ho ha fet amb l'experiència de marca. En aquest darrer tram de la xerrada ens ha sorprès a tot l'auditori en fer-nos arribar un primer esborrany d'un nou projecte que tenen entre mans, que segurament veurà la llum durant el primer trimestre de 2012; i del qual intentarem fer crítiques constructives si s'escauen.

Moltes gràcies a l'Alex Cabré per la seva exposició, i també per confiar en nosaltres per fer-hi un cop d'ull a un esborrany del seu nou projecte... Esperem ansiosament veure aviat el resultat final i que tingui un gran èxit com els dos anteriors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...